Translate

2012. augusztus 22., szerda

CranioSacralis 1

Sokat olvastam már alternatív gyógymódokról. Azt nem vallom, hogy hittem is benne, mert bár majdnem minden olyan gyógyteára, tablettára vagy masszázsra költöttem már a pénzem, amiről úgy gondoltam, hogy segíthet a cukorbetegségemen vagy egyéb problémáimon, mégsem voltam soha olyan lelkes, amennyire kellett volna.
Ma egy számomra eddig ismeretlen kezelési formát próbáltam ki, amiért még lelkesedem is.:)
Hogy mégis miért?
Körülbelül 5 hónappal ezelőtt halk csengést hallottam meg a bal fülemben. Pánikszerű volt a reakcióm. Nem volt súlyos a helyzet, inkább csak kellemetlen, de mire hozzászoktam már a jobb fülem is sípolni kezdett kicsit. Olyan frekvencián, mint egy televízió…  na ezt nem tudom megszokni, de nem is akarom. 

Tavasszal hónapokig  betegeskedtem, többször begyulladt a fülem, a torkom.. Gyulladás volt az egész szervezetemben, és persze sorra szedtem a felírt antibiotikumokat. Sokáig nehezebben lélegeztem az orromon keresztül és a fülem is bedugult időnként. Szerintem egy nem megfelelően kezelt gyulladás lappanghatott a háttérben, vagy akár az alig egy éve történt autóbalesetem, ahol agyrázkódást szenvedtem. Nem beszélve a munkámról, amiben állandó, hangos zene mellett dolgoztam egész nyáron, sőt egész évben. 
Mindenesetre utána olvastam a fülzúgásnak, vagy tinnitusnak, és szinte minden fülbetegségnek a kezelési módokkal együtt. Mindenhol volt egy-egy cikk a diabéteszől, hogy ez akár szoros összefüggésben lehet a fülcsengéssel, hiszen alapvetően a vérkeringés romlása okozza azt, és ugye nekünk, cukorbetegeknek mindenekelőtt erre kell nagyon figyelnünk.
Böngészés közben bukkantam rá a craniosacralisra, mint életminőséget javító, immunrendszert erősítő, stresszcsökkentő kezelési formára. Felkerestem azt a helyet, ahol Magyarországon először kezdték ezt tanítani és alkalmazni, bízván abban, hogy profik és tudják, mit csinálnak.
Nos.. tudják.

A terápia egy bizalmas beszélgetéssel kezdődött, ahol a terapeutámmal megbeszéltünk mindent, ami a kezelés szempontjából fontos lehet.
A kezelés maga nem volt fájdalmas inkább kellemes. A lábamtól a fejemig érintett meg több ponton is a terapeuta, mely érintésekre különbözőképpen reagáltam. Kellemetlenebb érzés, szédülés és elgyengülés a gyomortájékon jelentkezett. Illetve amikor a koponyámnál hosszabban időztünk, volt egy fogás, amiben úgy éreztem mintha a terapeuta belenyúlna a fejembe és megfogná az agyamat.:) Persze ez nem így történt, vagyis remélem…:)
Mindenesetre egyáltalán nem bánom, hogy elkezdtem ezt a kezelési formát, mert már az első alkalom után pozitív eredménye lett. Egészen más, mint általában a masszázs, csontkovácsolás, tulajdonképpen semmi köze hozzájuk. Az alkalmazott mozdulatok érzékenyek, nincs testre ható fizikai erő. Maximálisan hiszek abban, hogy a kezelés előbb-utóbb beindítja a szervezetem természetes öngyógyító mechanizmusait.
Kicsit szédültem és fájt a fejem is aznap, de csak tompán és abszolút elviselhető volt. A fülzúgásom nem javult, sőt erősödött is, de a hozzáértők szerint ez a normális, így hát csak remélni merem, hogy hamarosan elköszönhetek végre tőle.  Viszont nagyon nagy lett a folyadékigényem, ami azért nagy szó, mert eddig még soha nem tudtam rendesen inni. Nem csak azért, mert nem éreztem magam szomjasnak, hanem mert nem is kívántam a vizet, tulajdonképpen írhatom azt is, hogy rosszul voltam tőle. De a kezelés óta iszok.. iszok.. iszok.. a terapeutám elmondta, hogy a craniosacralis elsősorban abban segít majd, hogy elinduljon minden eddig blokkolt, de egyébként szükséges folyamat a szervezetemben. Gondolom, az én esetemben a dehidratáltság lehet az egyik legnagyobb gond, amivel először meg kell birkózni, s csak ezután lehet pozitív élettani folyamatok beindításáról beszélni.
Az eddigi, kissé nehéz orrlégzésem, és füldugulásom a kezelést követően azonnal megszűnt, ami látványos eredménynek mondható.
Kíváncsian várom a következő alkalmat. Addigis tilos a dohányzás, az alkoholfogyasztás, kerülendő a  húsok, tojás és finomított cukor fogyasztása is, illetve a szauna, szolárium, valamint a kimerítő testedzés. Végülis érthető. A szervezetem épp készül magához térni.

Utóirat:

Ha érdekel a téma, bővebb információt például itt olvashatsz róla: www.masszazs-magazin.hu

 
DiabGirl