Translate

2013. február 17., vasárnap

CelsiusfOK

Nem tudtam, mi a manó van már velem, amiért napok-hetek óta magasak a vércukorértékeim... és nem is egy laza 9,0-ről vagy 13,0-ról beszélek, hanem a súlyosabb 19,0 és 24,0mmol/l-es értékekről! Tudom, borzasztó!
Nyilván nem lehet ezt a diéta dolgot tökéletesen jól csinálni... bár lehet, hogy csak én vagyok alkalmatlan a feladatra. Nem tudom. Mélypontra kerültem.

Tegnap reggeli után 19,3-ra ugrott a cukrom,  aztán megállíthatatlan lett, délután 24,2-vel, lefekvés előtt pedig újra 19,4 mmol/l-rel küzdöttem. Belefáradtam, eltompultam, elkeseredtem. Nyomta a fejem, a szemem, nyomta már az egész életem...
Igaz, délelőtt becsúszott két kisebb linzerszív is, amit nagy elkeseredettségemben toltam az arcomba, és ez előre alááshatta a napi cukorértékeimet... de alapvetően alig ettem valamit. Az inzulin meg... mintha hatástalanná vált volna.
Két hete folyik ez a cirkusz az ereimben.
Végiggondoltam, mit csinálok másképp, mi mindent eszek, stresszelek-e.... ? Aztán végül is a hőmérséklet ingadozást tettem a leginkább felelőssé mindezért.

Olvastam már erről... Sok diabéteszes küzd a hirtelen hőmérséklet ingadozástól. Sokan kerülnek bajba a cukorbaj kezelése alatt az évszakváltás, vagy a napsütésből esősbe forduló időjárás miatt.
És most van lehetőség a pánikra, hiszen egyik nap mínusz 3-at, másnap plusz 6-ot mutat a higanyszál. Nem bírom. 
Esélyem ellene egyenlő a nullával. Azt hiszem a mozgás az egyetlen fegyverem ebben az időszakban, de azt is olyan nehéz kivitelezni, hiszen 14,0 mmol/l felett tilos még a séta is. Szóval bonyolult. Meg elszomorító.

A szövődményektől való félelmeim meg pláne beborítják ilyenkor az agyamat. Mikor elképzelem, mennyire szenved ilyenkor a vesém, a szemeim, meg úgy ámblok mindenem... 
Meg én.
Most nem én irányítok. Ez baj.
Burn out megint.

És akkor itt vannak az elmúlt évek is... Érzem, hogy így tíz év után már nem annyira ügyes a szervezetem ezekben a harcokban. Nem túl ellenálló az immunrendszerem sem, ha baci vagy vírus veszély van. Sokkal több időbe telik megszabadulnom egy szimpla náthától is, mint például a főiskola alatt. 

Több idő, több türelem, több önfegyelem, több pozitív gondolat... mégiscsak rajtam múlik?

Nem adom fel...

Utóirat:
Most nincs.

DiabGirl

3 megjegyzés:

 1. Nálam is káosz van, egyszer 10, fél óra múlva meg 3 :S Meg van őrülve az idő...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. Huh az durva... akkora ingadozástól biztosan pánikba is esnék! :/

   Nekem tegnap sikerült 13,0-mal elmennem edzeni és szuper eredményes volt... 4,8-ra dolgoztam le az értéket!:) Nem adtam inzulint már a vacsihoz sem.

   Kitartást ehhez az időszakhoz Neked is!:)

   Törlés