Translate

2014. február 26., szerda

Aloe Vera

Sok éve már, hogy keresztanyám először mesélt nekem az aloe veráról, úgy emlékszem, akkoriban lettem cukorbeteg. Édesanyámhoz hasonlóan, ő is szívén viselte a sorsom és igyekezett mindennel támogatni, javítani ezen az állapoton. Ő egyébként is nagy "guru" az alternatív gyógymódok területén, sőt az agykontroll, lúgosítás és a gyógynövények ismerete alap a családban.:-) 

Mivel az elmúlt tíz évben sokat bizonyított már nekünk ez a csodanövény (gyulladáscsökkentő és regeneráló hatása például elképesztő, külső használatban pedig szuper fertőtlenítő és sebgyógyító), így újra fellapoztam a témát.

"Külsőleg alkalmazva: az Aloe vera leveléből kivont friss gél jótékony hatását egyrészt az ízületi és reumatikus fájdalmak, allergiás problémák, másrészt különféle sérülések (pl.: égési sebek) terén fejti ki, valamint gyorsítja a sebgyógyulás folyamatát, továbbá elősegíti a bőr regenerálódását, hámosodását.
Belsőleg alkalmazva: a folyékony, ivásra alkalmas Aloe vera gél számos vitamin és ásványi anyagot tartalmazó elsőrendű táplálék-kiegészítő; az immunrendszer, a gyomor és béltraktus kiváló szabályozója (jótékony hatással van az immunrendszer erősítésére, valamint segíti az emésztést és a szervezet méregtelenítését). Aktiválja és serkenti a vér- és nyirokkeringést, a vese-, máj- és epehólyag funkciókat. Enyhíti az arthritiszes és reumás fájdalmakat, továbbá jótékony hatása a pszichés státus, és fizikai állóképesség terén is megfigyelhető.
Az Aloe vera ezen kívül jótékony hatással van az emésztés, és a táplálék felszívódásának folyamtára, valamint testünk és közérzetünk egyensúlyának biztosítására." 
Bővebb info ITT.

Szóval fertőtlenítésre és gyulladáscsökkentésre rendszeresen használom az aloe verát. Van egy speckó spray és egy külső használatra javasolt gél is, ami eddig nagyon bevált nekem. 
De az az iható gél... azt még nem tudtam tesztelni rendesen, mert kábé 1 hónap volt a max, ameddig iszogattam. Igaz, gyakran eldöntöttem, hogy egyszer majd minden nap megiszom, hátha sikerül egyensúlyba hozni vele a szélsőséges cukorértékeket, és beszámolhatok Neked is valami eget rengető újdonságról, de ez eddig még nem sikerült. Nem csak azért, mert rossz alany vagyok az állandó, rutinszerű cselekvésekhez hanem, mert ezeket a bio-gyógy-bigyókat azért elég horror áron adják ahhoz, hogy hosszabb kúrákat csináljak végig......
Azért nem adom fel. 
Már így is sokat változott az alternatív gyógymódokhoz való hozzáállásom. 
Pozitív irányba.:-)

Édesanyám első perctől szorgalmazta a gyógynövényeket, olvasott a reflexológiáról, a gyógymasszázsról, gyógyteákról... stb. Még frissen szedett pitypang virágot is ettem annak idején, amikor megtudtuk, hogy az jótékonyan hat a vércukorszintre.:-) Szóval én mindig megpróbáltam anya tanácsait követni, de aztán rövid időn belül abbahagytam. Valószínűleg csakis miatta nyúltam hozzá ezekhez a cuccokhoz, mert benne mindig megvolt/megvan a hit a gyógyulásra! Bennem nem volt.
Azt hiszem ez változott az évek során. A hitem.
Eleinte csak elfogadtam, hogy diabéteszem van. Csináltam, amit kellett, tanultam együtt élni a helyzettel, más nem foglalkoztatott. Ha valaki a gyógyulásomról érdeklődött, hárítottam a témát. Rövidre zártam a dolgot annyival, hogy ez így marad életem végéig és pont. Tudtam, hogy van krómtabletta meg gyógyvirág, meg kapszulák, de nem voltam hajlandó foglalkozni velük. (Ráadásul az első hónapokban, években csupa idős néni és bácsi vett körül a kórház váróiban, akik csak azért elegyedtek velem szóba, hogy sajnáljanak vagy elmondják, hogy ez később csak rosszabb lesz. Hjaj.)

Ma már nem hárítom a témát. Sőt! Örülök, ha valaki érdeklődik a cukorbetegségről, és kézzel-lábbal magyarázok. :-) 
Mert elfogadtam.
Értem, miért kell kialakítani egy olyan stabil, jól bevált diétát a jó állapot fenntartásához, ami életem végéig elkísér. Tudom, hogy az inzulinterápia elengedhetetlen számomra, de azt is hiszem, hogy mindez sok mindennel javítható és mindig megéri egy kicsivel több energiát fektetni a mindennapokba. 


Ma valahogyan máshogyan cseng a fejemben az a sok gondolat a gyógyulás esélyeiről is. Egyáltalán nem ragaszkodom vaskalappal a "gyógyíthatatlan" jelzőhöz, gondolatban elhiszem, hogy ez az állapot akár változhat pozitív irányba is. 
Egyszer.
Aloe verával, vagy anélkül.

Utóirat:

Írjatok, ha segíthetek: www.flpshop.hu ;-))

üdv,
DiabGirl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése