Translate

2013. május 13., hétfő

BirthDay

Megint öregebb lettem egy évvel. És milyen jó... hiszen sokkal többet tudok magamról, mint mondjuk tavaly ilyenkor.:-) Érdekes ez.
Tapasztalataim hosszú sora áll mögöttem a magánélet, munka, emberismeret, tanulás, család, értékrend és minden egyéb területen. Beleértve a diabéteszt is.

Nehéz az út. Nehezebb, mintha makk egészségesen kellene szembenézni az élet egyébként is fennálló akadályaival. Ám cukorbetegként kétszer annyit fejlődhettem és erősödhettem lelkileg az elmúlt tíz évben, mint például velem egykorú társaim. Szerintem. Kellett is ez, nagyon, hiszen gyermeteg lelkivilágom máshogyan talán sosem ért volna felnőtté, ha annak idején nem sózzák rám ezt a terhet az égiek.

Egyébként sosem ünnepeltem a szülinapom. Egészen 5 évvel ezelőttig, amikoris a Királynő című műsor felkészítő tábora alatt vacsora közben leptek meg a szervezők egy szülinapi tortával. (Erről a témáról Királylányos címmel találsz több infót az oldalon.:-)
Szóval jó érzés volt, hogy gondoltak rám. Eszembejutottak a szeretteim, és elképzeltem milyen jó lenne velük együtt ünnepelni. Nos ...
... azóta minden évben szervezek valami összeröffenést, hogy egy évben legalább egyszer láthassam barátaimat egy ugyanazon időben és helyen. Mert nekem ez öröm és boldogság.
És hétvégén is az volt. "Örömbódottág.":-)))

Az egyik nap diabetikus  tortával, retró zenével, szűk családi körben telt, a másnap este pedig egy kiadós, trüffeltortás, borozós, táncolós buliba torkollott kedves barátaimmal.
A vércukrom 8,9 körül mozgott, a hangulatom kiváló volt. :-)

Ajándék volt. Minden perc.
Bár a baráti kör az elmúlt 5 évben folyton cserélődött, egyáltalán nem bánom. Mostanra érett meg az igazi barátok köre. Most látom, kikhez szeretnék tartozni és kire áldoznám minden időm és energiám.
Igen, csak most látom. Ezért jó, hogy öregszem. :-)

Ígyhát köszönöm Nektek innen is, Kedves Barátaim, hogy mindig mellettem álltok, támogattok, vigyáztok rám, és köszönöm szívből, hogy szerettek!
És elfogadtok annak, aki vagyok. :-)

Utóirat:

Nem tudom, 50 évesen hogyan vélekedem majd az öregedésről. Remélem nem esek pánikba a ráncoktól, és a cukorbeteg szövődmények is elkerülnek...
Egyelőre egyiknek sincs nyoma rajtam. Halleluja. :-)


DiabGirl

4 megjegyzés:

 1. És még mindig nem nézel ki annyinak, ahány éves vagy valójában. :)))

  VálaszTörlés
 2. Go go go Girl! Örülök, hogy megismertelek! ;)
  Ìzig vérig jò csaj vagy! :))
  Pussz
  Kortàrsad ;)

  VálaszTörlés