Translate

2014. január 14., kedd

Méregtelenítés ON

Amikor tavaly szeptemberben elmentem Voll-diagnosztikára, kiderült, hogy elég sok méreganyag halmozódott fel a szervezetemben. 
Végül is elhiszem. A főiskolás bulik, a sok éjszakázás, az évekkel ezelőtt elfogyasztott alkohol és cigaretta mennyiség, a sok stressz és beszedett gyógyszer mind gyönyörűen hozzájárult ehhez. 
A rosszul kezelt diabéteszemről nem is beszélve.
Szóval cselekedni kezdtem...

Fotó: Pinterest

Utánajártam a témának, de nem csak azért, mert hajtott a kíváncsiság, hanem mert cukorbetegen sokkal körültekintőbbnek kell lennem. Olvastam és hallottam ismerősöktől, hogy az azonnali méregtelenítés reményében a legtöbben bevesznek néhány bogyót, vagy megisznak két kanna gyógyteát és böjtölnek napokig, hetekig, esetleg hánynak is, ám cukorbetegen ezt EGYÁLTALÁN NEM SZABAD KIPRÓBÁLNI SEM! Szóval kicsit jobban bele kellett ásnom magam a témába.

Egy "átlagos" szervezetben évente kábé 4 kg felesleges méreganyag halmozódik fel, tartósított élelmiszereinkből, rovarirtókkal kezelt növényeinkből, klórozott ivóvizünkből, a szennyezett levegőből, a vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményeinkből... stb. A legfontosabb, amit tehetünk, hogy időről-időre lényegesen kevesebb méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe. Minden gyümölcs-, tisztítótea-, vagy vízböjt kúra célja is az, hogy a fokozott folyadék és a csökkentett méreganyag bevitellel segítse a testünket az öntisztulásban. Attól függően, hogy mennyire vagyunk elsalakosodva, rövidebb vagy hosszabb tisztító kúrákat is végezhetünk. A szakemberek szerint fontos, hogy évente legalább kétszer, ősszel és tavasszal tisztítsuk meg szervezetünket, hiszen egy jó méregtelenítés után hatékonyabb lesz a szervezet táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabb az anyagcseréje, erősebb az immunrendszere és javulnak a regenerációs folyamatok.

A módszerek száma ma már végtelen...... DE! Cukorbetegen egyáltalán nem mindegy, hogyan méregtelenítesz.
Először is azért, mert nekünk alapból tilos otthon kísérletezgetni a szervezetre ilyen nagy hatást gyakorló "kúrákkal". Ha mégis erre adod a fejed, mindenképpen konzultálj a kezelőorvosoddal!
Másodszor pedig azért, mert nem is biztos, hogy nekünk szükségünk van ilyen szélsőséges diétákra... hiszen egy cukorbeteg szervezet egyáltalán nem "átlagos".:)

Gondolj csak bele! A cukorbeteg diéta egyébként is megköveteli mindazt, amit egy kíméletesebb salaktalanítás alatt csinálni kell:
- igyál naponta minimum 2 liter folyadékot (víz, gyógyteák),
- kerüld az alkoholfogyasztást és a dohányzást,
- növeld a zöldségek és gyümölcsök mennyiségét,
- korlátozd a tejtermékek fogyasztását,
- kerüld a feldolgozott élelmiszereket, a fehér lisztet, -rizst és cukrot,
- fogyassz rostdús, alacsony glikémiás indexű ételeket,
- hetente végezz legalább egy órányi közepes nehézségű testmozgást friss levegőn,
- ÉS NE SZEDJ FELESLEGESEN GYÓGYSZERT.
Szóval az alapok megvannak. (Nálad megvannak?:))

És amit még tehetünk a méregtelenítésért:
- több káposzta- és citrusféle fogyasztása,
- erős fűszerek használata, mint a gyömbér vagy a torma,
- húsok, tojás és kávé kiiktatása az étrendből a méregtelenítés alatt,
több sport, illetve heti egy szaunázás.

Igazából ennyi. Semmi hókuszpókusz. :)
A bőr szaunával, a vesék a megnövelt folyadékbevitellel, a máj a táplálékok megvonásával, a belek rostpótlással és az emésztési folyamat serkentésével, a tüdő pedig a friss levegőn végzett testmozgással méregteleníthető a legegyszerűbben.
És tulajdonképpen, ha "jó" cukorbeteg vagy, megfelelőek a vércukraid, és betartod az előírt diétát, akkor egész életedben méregteleníthetsz. 
Persze csak úgy kíméletesen. ;)

Utóirat1:
Amit még én teszek az egészségemért:
- minden héten iszom néhány nyers zöldséges turmixot, és gyógyteát,
- kúraszerűen évente 1x fogyasztok gyógyvizet (egy kúra alatt: naponta 1 dl 3 hétig),
- vitamint szedek (C-vitamin, echinacea, multivitamin.. stb),
- ha amikor eszembe jut, veszek egy kellemes, lúgosító fürdőt/ lábfürdőt,
- nem járok gyorsétterembe,
- és esküszöm a jógára. :)

Utóirat2:
Bárcsak mindig komolyan vettem volna a cukorbetegségem... most nem lennék elsalakosodva. :)))
De már most jobban érzem magam, a sok kellemetlen tünetem ellenére (fejfájás, néhány jelenség :) az arcomon.. stb), de remélem hamarosan érezhető lesz a méregtelenítés minden pozitív hatása. :)

Üdv
DiabGirl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése