Translate

2014. június 24., kedd

10,1 %

Sejtettem, hogy baj lesz a soron következő hemoglobin értékkel. De azért ez a 10,1 %...

large
Utoljára talán 6 éve volt ilyen magas értékem. Mondanom sem kell, kontroll után hazafelé sétálva csak azon kattogtak az agysejtjeim, miként történhetett ez meg velem... Mert azt, hogy mennyit dolgoztam én azért a legutóbbi 6,8-as hemoglobinért, és a korábbi hetesekért... csak én tudom. Senki más. És most, tulajdonképpen uszkve négy évnyi kemény munka eredményét radírozhatnám ki a naplómból. 
De nem teszem.

Titokban ugyan elmorzsolok néhány könnycseppet miatta, hiszen azért mégis csak... és amúgy is.. meg hogy a fenébe.. és a kutya meg a macska is verje meg az egészet. De azért legbelül már az ambuláns lap láttán felvérteztem erre az elképesztő nagy kihívásra. Újra.
Szóval, hogyan....

A gyors hatású inzulinom februári cseréje biztosan nem tett jót. Egyszerűen képtelen voltam megszokni az Apidrát. Ezt jeleztem az orvosomnak márciusban, de ő csak legyintett rám, mondván, ez nálam tutira pszichés dolog. Hát, rajtam nem múlott, próbáltam legyőzni minden félelmemet és tényleg csak az előírt kezelés szerint eljárni, ám semmi sem lett jobb, sőt. Nem akarlak itt untatni a sok példával, de azért mesélek egyet 4 nappal ezelőttről.
Délben normálisan megebédeltem a munkahelyemen. Beadtam hozzá a saccolt inzulint. Kicsit később éreztem én, hogy valamit nem jól számoltam, ezért két és fél órával később megmértem a vércukromat, tuti, ami tuti. 15,2 volt. Tudtam, hogy korrigálnom kell, így remegő kézzel ugyan, de belőttem azt az egy árva egység Apidrát a felkaromba. Aztán vártam. Egy óra múlva 7,9 lett. Huh, gondoltam, az igen, ügyes vagyok. De aztán olyan rosszullét jött rám, hogy 20 percenként mértem magam... 5,6... 4,7... és mire ehettem volna egy jót a thai étteremben, már a szőlőcukrot kapkodtam, pontosan négy szemet vettem magamhoz, plusz egy müzlit. Végül, mire megvacsoráztam, VC= 21,0.
Hát ilyen egy átlagos napom az új gyors hatásúval.

Mielőtt megkérdeznéd,
- nincs baj a bázissal. Hetente egyszer mindig csekkolom, és ez alapján bármikor módosítom, ha szükséges.
- most nem sportolok, szóval elég baj, hogy ebben a totál nyugi állapotomban sem tudom stabillá tenni a hétköznapokat.
- nagyon figyelek az inzulinadás+ evés megfelelő idejére. Holott korábban a Humaloggal egész nap kényelmesen korrigáltam, ettem, ittam.
- és végül, eskü elég vizet iszom. Bár néha még azt sem merek, nehogy lehúzza a vércukorértékeimet.

Szummaszummarum: ez a lötty annyira agresszívan szívódik a fel a szervezetemben, hogy sajnos/vagy nem sajnos, 5 hónap után sem bírom elviselni. A napi szédülés és hipóérzet szinte állandóvá vált tőle, mindegy, hogy eszek vagy sem, jó-e a cukrom vagy éppen magas... ami hozta magával a túlevést, és alul-inzulinozást is. :(
A történethez persze hozzátartozhat a két hónapos légúti hurutom, plusz a hormonjaim is új utakra vittek mióta nem szedek fogamzásgátlót, de abban 100 százalékosan biztos vagyok, hogy az Apidra nem a legjobb haverom.

Természetesen mindezt elmondtam tegnap a dokimnak is.
Szó nélkül visszaadta a Humalogomat. :)
Egyébként...
- lábvizsgálat pipa, eredmény szuper jó.
- szemészet pipa, dioptriám a régi.
- mikroalbumin perfekt, nincs is hozzáfűznivalóm.
Szóval innen szép a győzelem. :)

Utóirat (!) :
Minden Apidrástól sok elnézést kérek. A bejegyzés nem az inzulin ellen irányult, hiszen nem vagyunk egyformák, biztos vagyok abban, hogy sokaknak beválik. (Eszter tőled is so sorry. :) )
De nekem nem lesz a kedvencem.

üdv
DiabGirl

1 megjegyzés: