Translate

2014. június 3., kedd

CranioSacralis 4

Korábban, amikor a fülcsengésem kapcsán alternatív gyógymódok után kutattam, folyton a Cranio került a figyelmem középpontjába. Naná, hogy kipróbáltam. :) Igaz, már akkor is elég borsos volt az ára, és emiatt sajnos nem is tudtam hosszabb ideig vállalni, viszont száz százalékosan elégedett voltam a kezeléssel, és egyáltalán nem bántam egy ráköltött forintot sem. Volt ott bizsergés, szédülés, könnyedség érzés, sírás, fejfájás, erős szomjúság érzet, arcmasszázs kívül-belül... így emlékszem.
Aztán eltelt másfél év, majd kedves kolléganőm invitálására kipróbáltam azt a kínai gyógyászati központot, ahová ő is ellátogat néha. És milyen érdekes.. talp reflexológiára mentem ... de Cranio Sacralis lett belőle.
"A craniosacralis (ejtsd. kranioszakrális) terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívül hatékony kezelési forma, amely egyre elterjedtebbé válik széleskörű alkalmazási lehetőséginek köszönhetően.
Általánosan javítja az életminőséget és segít konkrét betegségek, problémák kezelésében is. Serkenti a szervezet természetes öngyógyító folyamatait, csökkenti a stresszt, javítja az immunrendszer működését, visszaadja a fizikális életerőt, és jó közérzetet biztosít. 
A terápia célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az ízületi feszültségek korrekciója, az izomrelaxáció, az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása.
Jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponyacsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul. Ennek segítségével hatást gyakorolhatunk a csont- és izomrendszerre, az idegrendszerre, a szív- és érrendszerre, az immunrendszerre, a különböző szervekre, a kötőszövetekre, a testnedvekre és a test energiarendszerére is. Felhasználási lehetősége ezáltal igen széleskörű:
pl.: fejfájás, migrén, álmatlanság, idegfájdalmak; krónikus nyak- és hátfájdalom; asztma, krónikus hörghurut, arcüreggyulladás; tinnitus és egyéb középfülproblémák, fül-orr-gégészeti betegségek; lázas állapotok, fertőzések; krónikus fáradtság, kimerültség, stressz, feszültség, érzelmi nehézségek, depresszió; hormonális problémák; szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, szédülés; motoros koordináció zavara; ortopédiai problémák, gerincbetegségek; fogászati és állkapocs-ízületi problémák; baleseti agyi és gerincvelői sérülések; műtét utáni működési zavarok; emésztési zavarok; menstruációs problémák; terhesség alatti és azt követő problémák......" (Forrás ITT)
Nem hittem volna, hogy még egyszer utamba esik ez a terápiás módszer. :) De valószínűleg nagyon nagy szükségem van rá. Bár tapasztalataim alapján erre minden cukorbeteg sorstársamnak szüksége lenne. Mert
- segít megtalálni belső lelki egyensúlyodat,
- oldja az érzelmi/fizikai blokkokat a testben.

10371389_527813953997670_7560107673825545385_nLehet, hogy nem akarod tudni, de minden betegségünket lelki béklyóink okozzák. Tuti. És amikor ott vagy egy ilyen kezelésen, hidd el, megérzed. Meditáláshoz hasonlítanám, mert közben mindig olyan nyugalmi állapotba kerülök, ahol nem rombolnak másodpercenként kattogó gondolataim. Teljes mértékben magamra tudok fókuszálni, és figyelni a testem jelzéseire. Az első alkalommal borzalmas szédültem, erre emlékszem, de ezúttal nem volt semmi hasonló. Sőt, a kezelés végéig egyáltalán nem volt bajom.
Viszont a terapeuta nagy változásokra hívta fel a figyelmem. Előre jelezte, hogy amikor a szervezet regenerálódik (akárcsak egy méregtelenítés alkalmával), akkor furcsa tüneteket produkál(hat). Én mégis megijedtem, amikor másnap például horror magas vércukraim voltak. :) Nem ismertem fel, csak utólag, ennek okát. Pedig másfél éve is így volt.. Egyébként gyenge is voltam. De ez aztán elmúlt, és a vércukraim is stabilizálódtak.

Várom a következő alkalmat. Igyekszem magamba szippantani mindazt a tudást és segítséget, amit a Cranio Sacralis adhat. Majd írom. :)

Utóirat:
Bővebb információt, nagyobb rálátást csak akkor kaphatsz, ha kipróbálod. Tényleg.

üdv
DiabGirl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése