Translate

2014. június 17., kedd

PozitíVan

Kicsit nehezen megy ez a cukorkontroll.. legalábbis az utóbbi napokban. Ami eddig ment a maga módján, az most nem sikerül. De semmi sem. Éjjel magasak az értékek, még reggel is.. és napközben is alig csökkennek a mmol-ok. Nem bírok enni.. Mozogni nincs kedvem. Fura dolog ez a cukorbetegség. Néha kiszámíthatatlan, és ettől kifejezetten idegesítő.

Meg a hőség is, amit most el kell viselni. Bizonyára ez is hat rám, erősen. Mégis, leginkább a BurnOut szélén érzem magam. Persze tudom, hogy semmi sem állandó. Hogy ez a helyzet is jobb lesz majd.. egyszer.. de míg eljön....................

Nincs bevált praktikám a "kiégés" ellen. Talán a sok víz fogyasztás és még több pozitív gondolat. Lássuk csak:

"A változás akkor történik meg veled, amikor rájössz, hogy vannak jobb utak, mint az ellenállás. Nem érdemes tartani tőle.  Amikor ezt végül felismered, sokkal örömtelibb és szabadabb leszel."  (ismeretlen) 
Szóval a változás jó dolog. Állok elébe. :)

"Addig élsz, amíg változol. A rugalmasság az élet. Minden, ami nem rugalmas, nem fejlődik, és nem növekszik, becsontosodik, az nem él.  A változás szükségét látszólag az élet hozza - a boldogságod múlik rajta -, valójában belőled fakad, csak az életből kapod meg rá a felszólítást. A tested is azért változik, a körülményeid is azért változnak, a világ azért változik, hogy elgondolkodtasson és rádöbbentsen arra, hogy milyen változásokon fogsz átmenni hamarosan. Mindehhez bátorság kell. A változásra te mondhatsz igent. A változásod te irányítod." (ismeretlen)
Oké. Bátor vagyok. :)

"Senki sem kap nagyobb terheket annál, mint amelyeket hordozni képes." Emil Coué
Értem. Akkor sokkal, de sokkal erősebb vagyok, mint eddig hittem. :)

"A feltételekhez kötött lét szenvedéssel jár. A szenvedésnek van oka, van vége, és vannak utak, melyek elvezetnek a végéhez."  Buddha
Igazából nem is szenvedek annyira. Türelemre tanít az életem, és baromi nagy kitartásra. Nehéz, de legalább van értelme. :)

"Amire az emberek sokáig, nagy akarattal, kitartással, előrelátással és körültekintéssel készülődnek, végül is bekövetkezik." Márai Sándor
Elég, ha most csak elhiszem. Aztán úgyis jön minden magától.. Van hozzá elég akaratom és kitartásom! Magabiztosan készülök a gyógyulásomra.  (Anya, köszönöm a hitet! :))

"Lehet valamit akargatni, akarni, és lehet AKARNI. Vannak holtpontok az életünkben, amikor padlóra kerülünk. Úgy érzed, hogy nem megy tovább. "Túl nehéz. Nem bírom" - ezek a gondolatok kavarognak a fejedben. Jó szó a "holtpont", mert ilyenkor valami tényleg meghal bennünk: a hit vagy a hitetlenség. Akiben a hit hal meg: föladja. Akiben a hitetlenség: folytatja tovább és megnyeri a csatát."  Müller Péter
Én nem adom fel. Megnyerem a saját csatámat. Szabad vagyok! Akarok élni. Szeretek élni. :)

És máris jobban érzem magam.
Bár hozzám vághatna valaki még néhány gombóc fagylaltot! Az lenne a tuti. :D

Utóiratként pedig csak ennyit üzennék Nektek kedvenc íróm tollából:

"Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyant, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy." 

Müller Péter
 

Üdv,
DiabGirl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése