Translate

2014. július 15., kedd

HullámVasút

Vasárnap Balatonoztunk'. 
Na nem a Soundon, azt már nem kívánja a szervezetem. :-) 
Csakis a lazulást... egy kellemes siófokos-zamárdisat a tóparton, napfürdővel és persze a kihagyhatatlan lángossal. 

Épp ebédidőre értünk le, így azonnal arcomba tolhattam azt a pizzaméretű kelt tésztát. A szénhidráttartalmával naná, hogy mindig bajban vagyok, de... ez megint olyan "próba cseresznye" dolog volt. És jött a böjtje is.

Mondom ezt nagyokosan, így két nap távlatából.

Általában grammra pontos CH diétát tartok, épp úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Igyekszem, tényleg. De hát én is emberből vagyok. Csakis így fordulhat elő, hogy néha kilépek a megszokott robot üzemmódból és néhány percre, esetleg órára "felelőtlen" cukorbeteggé válok.
A lángos is egy olyan varázslat, aminek bűvköréből nehéz kisétálni korgó pocival. Legalábbis nekem. :-) Hát, vasárnap ebédre meg is ettem. Mindet. 
És egy gombóc fagyit is. Urambocsá'.
Aztán a délutáni napozás, ejtőzés, hőség sajnos feledtette velem a kontrollt. Pedig nagyon-nagyon kellett volna mérni egy vércukrot...
Vacsora előtt már 16,0 mmol/l-t mutatott a kütyüm, és hiába volt este mini étkezésem két falat paradicsomlevessel és két falat tésztával, utána sem javult a helyzet, sőt, erről az értékről nem mozdult a mérőm egészen reggelig.

Mondanom sem kell, sírva indult a hét első munkanapja. Nem volt elég a nyavalyás front, a fejfájás, még én is megszegtem a szabályokat, és lángost választottam a vasárnapi ebédhez. Gyötört a lelkiismeret. Nem is ettem mást tegnap, csak korpovit keksz-hegyeket és egy kis grapefruit levet gyors CH gyanánt. Nagyon sok vizet ittam, és pihentem is. És próbáltam nem belefulladni az önsajnálatba.

És lám, szeret az Isten. Estére tökéletessé váltak a vércukorértékek és ma reggel már nektek is dicsekedhettem azokkal az ötösökkel. :-)
Tanulság?

Diabétesszel élni néha olyan érzés, mint a hullámvasúton ülni. Elképesztő mélységek és magasságok követhetik egymást... ezt természetesen nem csak olvassuk és látjuk a kijelzőn, hanem meg is éljük, mint mások a magas vagy alacsony vérnyomás tüneteit.
Nagyon nehéz "arany középutat" találni benne, de LEHET!
Csak sosem szabad elkeseredni és feladni! :-)

És ne feledjük a tényt (ismétlem ezt magamnak), miszerint a legkisebb "pluszevés" vagy akár csak csekély mértékben alul- illetve túlbecsült szénhidrátok is megzavarják az egyébként szépen beállított vércukor- anyagcserét.

Higgy magadban, és állj fel, ha megbotlottál.
Előfordul. :-)

Utóirat:

Nem bánom a lángost. Jól esett. És legközelebb tudom majd, hogy amikor  szüneteltetem azt a robot üzemmódot, gyakrabban kell mérjem a vércukrom. Azt hiszem, a pontosabb kontrollal kiküszöbölhettem volna ezt görbe 24 órát. :-)

üdv
DiabGirl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése