Translate

2014. augusztus 4., hétfő

VargHa GyógyMód

"A Vargha Metodika lehetőséget nyújt rossz- és jóindulatú, áttétes daganatok, nőgyógyászati, vese- máj- és egyéb ciszták, miómák, agyi katasztrófák, sclerosis multiplex, bénulás, és más visszafordíthatatlannak tartott egészségkárosodások, halmozottan sérült gyerekek, immun-autoimmun vagy vérkeringési betegségek, magas vagy alacsony vérnyomás, depresszió, pánik, alvászavar, inkontinencia, ízületi és más mozgásszervi panaszok. Pajzsmirigyproblémák, fogamzásképtelenség, gyermekáldás elmaradása, nyirok (mély-felszínes)-keringési betegségek, idegközponti-mozgás-végtag koordinációs problémák komplementer (kiegészítő) kezelésére." 
- olvasható a Vargha Metodika hivatalos weboldalán.
Én 2003-ban találkoztam velük először.
Mint már oly sokszor írtam, édesanyám kezdettől fogva igazi Sherlock Holmesként keresi a cukorbetegség gyógyításáról, kezeléséről szóló cikkeket, híreket, videókat, kutatási eredményeket... :-) Így talált rá dr. Vargha Zoltán munkásságára is.
Mondanom sem kell, egyáltalán nem érdekelt a téma. Ráadásul sosem ígérték a gyógyulásom. Ezt csak a 2-es típusú cukisoknak garantál(hat)ják. Csakis az állapotom stabilizálásának lehetőségét hangsúlyozták, amiről úgy gondoltam, megoldom egyedül is. Persze anyukám hosszas kérlelésére végül beadtam a derekam, így hetente utazhattunk kezelésre. 
Nyomkodták a talpam, bitang módon. Halvány emlékeimben meg is őriztem ezt a rettenetes fájdalmat. Brutális volt.
"Célirányzottan optimalizáljuk a mély és a felszínes nyirokrendszert."
"A talpon és lábfejen bőr alatt lévő, un. idegleképeződések megadott, pontos ütemezés szerinti ritmikus cél-ingerlésével gyakorol külső-belső biológiai hatást a szervezetre. Így létrehozva az önerőből már megvalósulni nem képes sejtregenerációt, önkorrekciót, a fájdalominger hatásmechanizmusán alapulva. A páciens a terápia után erősebbé válik, mint panaszait megelőzően volt."
Emlékszem, az első találkozáskor adtak  a kezelések mellé néhány kézzel írt, továbbfénymásolt információt is, például a sav-bázis egyensúlyról, a vércsoport-diétáról és a pozitív gondolkodás fontosságáról. De engem semmi sem motivált, úgyhogy hamar feladtam. Sokba is került, hosszú is volt az utazás Nyíregyháza-Budapest távolságban hetente, és tényleg nem érdekelt az egész.
Nem tartott sokáig a kapcsolatunk, de a lábgörcsöket és a krónikus fejfájást legalább magam mögött hagyhattam. Az tényleg szuper eredmény volt...

Aztán eltelt 10 hosszú év.
Ráhangolódtam a pozitív gondolkodásra, megtanultam kezelni a cukorbetegségem, rácsodálkoztam az emberi test fantasztikus regenerálódó képességére, és érdeklődni kezdtem az alternatív gyógymódok iránt... meg jött egy kis fülsipi, légúti nyavalya... szóval mindenképpen immunerősíteni akartam.
Hát nem szembejött velem újra ez a "Metodika"? :-)
Kértem is egy időpontot diagnosztikára. 
"A diagnosztika a talpi idegleképeződések vizsgálata - az ott észlelt elváltozások, ezek érzékenysége, a fájdalom intenzitása, valamint az ismételhetőségre adott válasz alapján - történik a szervek és funkciók állapotának rögzítése; az elváltozások feltárása. 
A diagnosztika első lépése a gerincből ki- és belépő szimpatikus-, paraszimpatikus idegganglionok pontjainak, majd a központi idegrendszer leképeződéseinek, ill. egyes szerveknek a vizsgálata." 
- olvastam a honlapon.
Hát én újra beültem abba a székbe, újra megkínozták a talpam, és grátiszban kiselőadást kaptam az emberi test anatómiájáról. A fájdalomtól most is majdnem sírtam, közben le nem tudtam venni a szemeimet a mellettem szorgosan jegyzetelő idős bácsiról, aki felvezette a kartonomba a doktor szavait, majd az általam felsorolt panaszokat is. (Azért ceruza, meg papír.. meg fénymásolat.. meg izé..) Végül alá kellett írnom egy szerződést arról, hogy a központ nem vállal felelősséget az esetleges eredménytelenségért. 
És hello.

Az első sokk akkor ért, amikor erre a konzultációra ki kellett fizessek "x" 000 forintot. 
Még jó, hogy a diagnózist a szüleim adták ajándékba. :-D
Gondoltam is magamban, régen mennyivel szimpatikusabb volt a "segíteni akarás" és a "gyógyulás beindítása" végett történt megbeszélés a beteggel... amit persze mindenképp horror kezelési költségek követnek...
Mert egy 45 perces kezelés most 7000 forintba kerül, és legalább egyszer, de inkább háromszor (!) javasolják hetente. Szóval el lehet itt költeni a verítékkel megkeresett pénzünket az tuti. Na mindegy, úgy voltam vele, 10 év az 10 év.

Aztán 41 000 forintért ajánlottak egy személyre szabott vitamin csomagot. 
Negyvenegyezer forintért! Második sokk. :-D
Mégis ki az a magyar átlagember, aki egy drága konzultációs díj után még gyorsan kipengeti a nettó minimálbér felét vitaminokra? 
Őrület.
Írhattam nyilatkozatot erről is. Mármint, hogy nem vagyok hajlandó szedni ezeket a bogyókat.

Persze,  hogy nem kértem. De nem csak az ára miatt.
- Hanem, mert magam is vásárolok hébe-hóba bio superfoodokat. Szóval nem üres a polc otthon. Minek nekem új vitamin paletta?
- Másrészt meg... minden rosszindulat nélkül kérdezem:
Hogy a viharban nem fejlődtek annyit 10 év alatt, hogy legalább számítógépes infrastruktúrájuk legyen az adatfelvételhez???
És mi a viharnak nekik külön alapítvány a páciensekért, ha még így is ennyi pénzt kell kifizetni egy egyszeri állapotfelmérésre, és kellene a vitaminokra? (A kormosra fénymásolt szerződésről inkább nem is beszélve...)

No comment.
Aztán lehet, hogy csak én vagyok túlságosan kekeckedő természet... de ez így, ebben a felállásban számomra értelmezhetetlen.

Mert én hiszek a módszerben, nem vitatom a tudományosan alátámasztott tényeket és tudom, hogy ez a módszer sokat segít(het) nekem... 
...  de a saját bevált vitaminjaimmal,
... az általam meghatározott kezelés számokkal,
... mindezt kiegészítve mással (jóga órák és masszázs).
Ha lehet.
Máskülönben nem lehet megfizetni.
Szóval lássuk a medvét. :-)

Utóirat:

Megjegyzem, ha 1000%-os eséllyel megszabadítanának a cukorbetegségemtől, még hitelt is vennék fel, hogy kifizessem őket. De így... :-D
Azért a vércukrok változásáról még írok...

üdv,
DiabGirl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése