Translate

2015. január 5., hétfő

BÚÉk

Végül is egyértelmű lett a fogamzásgátló-hiány vércukor-összekuszáló hatása 2014-ben. Mert most, hogy egy hónapja újra eme "remek" hormonokkal élek, az anyagcserém is kezd ideális állapotba kerülni. Igaz, az évet egy kemény, hiperglikémiába csúszó decemberrel zártam, hiszen az antibébitől nálam abszolút nő az inzulinigény, és bele telt egy-két hétbe míg rendeztem a soraimat. Felejtős volt a bejgli, meg a majonézes burgonyasaláta is. De újév első napján már a stabil vércukorértékeknek örülhettem.

Borzalmas egyébként, hogy csupán méregteleníteni akartam, meg úgy egészségesebben élni, és sokkal nehezebb lett minden... az egész tavalyi évem brutális volt.
Tudjátok, miután szüneteltetni kezdtem a fogamzásgátlót, kezdődött az Apidrás pánik is, majd belevágtam mindenféle alternatív gyógymódba, ami nyilván nem hagyta érintetlenül a milimolokat, ősszel meg teljesen lehetetlen vércukor-ingadozásaim lettek a nagy semmitől (vagy frontok? stressz? hormonok?). Egyik kórházi kontrollon még 8 egység bázis inzulint állítottunk be, két hét múlva már 15 kellett. Téptem a hajam.
Ráadásul, nem tudom, nem emlékszem, hogy korábban bármikor voltak-e ilyen szörnyen instabil vércukorértékeim, hogy valaha megviselt-e ennyire a diabétesz... de talán csak azért nem emlékszem, mert nem is tulajdonítottam neki jelentőséget. Éltem, minden görcsös szorongás nélkül. 
Igen, ezért nem emlékszem.

Igaz a mondás: "Ahol a figyelmed, ott a világod."

Soha többé nem szabad abba a hibába esnem, hogy minden napom, órám, percem a cukorbetegségemről szóljon. Mert nem kell így lennie.
Természetesen vannak alapvető szabályok, melyek alól nem tudunk kibújni, mint a szénhidrátok számolása, az inzulin beadása, a mozgás megtervezése, az egészségesebb életmód, ám a tavalyi év legnagyobb tapasztalata számomra az lett, hogy még ezek mellett sem lehet a diabétesz kontrollt tökéletesen szépen, rendben, hibák nélkül csinálni.

Elszámoljuk... megkóstoljuk... alábecsüljük... hipózunk... becsiccsentünk... kihagyjuk... elalszunk... lustálkodunk... túlszúrjuk... nem mérjük... elrontjuk... nem merjük... 
Előfordul. És akkor mi van?
Attól még nem kell depresszióba zuhanni. És nem kell a lelkiismeret furdalás sem.
Csak fogadd el.
Mindent, amit az élet adott.
Mert hidd el, minden és mindenki érted van.:)

Vannak az embernek nehéz és még nehezebb napjai, de azért a boldogságból mindig sokkal több van körülöttünk. Ez 100%.:)

ÉLJÜNK és NE TÚLÉLJÜNK. (Ismétlem saját magam... :)

Tehát Újév.

weheartit.com

Kívánom, hogy minden szép álmotok váljon valóra 2015-ben!

Kívánok boldogságot, hitet, sok-sok-sok-sok szeretetet, békét, türelmet...
Kívánom a legtökéletesebb vércukrokat és háromhavi hemoglobinA1c-ket...

Kívánok sok kitartást a nehéz pillanatokra és sok mosolyt az arcotokra! :)

Legyen szerelmes, boldog új évetek!
Utóirat:

"Dönthetünk és választhatunk, rajtunk múlik minden. Tanulhatunk új dolgokat, vagy új tartalommal tölthetjük meg a meglévő kapcsolatainkat. Ne felejtsünk el örülni, derűvel szemlélni, hogy ez a miénk, a mi szerethető életünk, s a mi boldog új évünk következik."
Eszes AndreaÜdv
DiabGirl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése