Translate

2015. január 26., hétfő

Gyógy?Szer

Épp most egy éve, hogy a fejembe vettem, méregteleníteni akarok.
Ma meg már szinte rutin az a sok kis apró dolog az életemben, amit tavaly még erőszakolni kellett. (Mint a zöldséglevek fogyasztása, jóga gyakorlása...) A fogamzásgátló kivételével egyáltalán nem mérgezem magam szintetikus gyógyszerekkel sem...
Erre vagyok a legbüszkébb.

Bár most hazudok... mert tavaly kétszer használtam.:-)
- szeptemberben szükségem volt némi izomlazítóra, mert egy jógaórán úgy meghúzódott a nyakizmom, hogy nem tudtam enni a fájdalomtól,
- szilveszter másnapját pedig nem bírtam volna ki erős fájdalomcsillapító nélkül. :-D
De ezt leszámítva, abszolút megvoltam/vagyok nélküle. Ráadásul olyan jól sikerült a természetes immunerősítés, hogy egyszer sem voltam beteg. Ami szerintem brutális.
Az algával, echinaceaval, kamillateával, gyömbérrel, citrommal és a csipkebogyóval életre szóló barátságot kötöttem.

Meg hát ott az aloe vera is...

És hogy mindezt miért írom le neked?
Hogy meggyőzzelek az immunerősítés fontosságáról, és arról, mennyire felesleges a "szebbnél szebb", "jobbnál jobb", "hatásosnál hatásosabb" szintetikus gyógyszerek után kapkodni, hiszen a természetes gyógymódokkal ellentétben ezek hosszú távon többet ártanak, mint használnak. (!!!!!!!)

Szokásunkká vált sajnos, hogy a legcsekélyebb diszkomfort érzésünk esetén is rohanunk a patikába "segítségért". De vajon tudod-e, hogy például egy szimpla fejfájás néhány pohár vízzel is enyhíthető? A gyomorpanaszok meg egyenesen eltűnnek, ha lerakod végre azt a sok finomított cukrot, kenyeret, zsíros kaját, amivel nap, mint nap tömöd magad? 
Nem akarunk ezzel foglalkozni, mert kényelmesebb instant kaján élni, mint kicsit egészségesebb ételeket főzni, és néha elhisszük azt is, hogy nincs nagyobb dózisú boldogsághormon manapság, mint egy szép, színes, habos sütemény és/vagy egy XXL tábla csoki...
Pedig ez óriási tévedés.
**Először is a boldogság te magad vagy. Kár máshol keresni azt.
**Másodszor, mielőtt beleburkolózol az önsajnálatba és a negatív gondolataidba, inkább vedd sorra mindazt, amiért hálás lehetsz az életben. Elcsépelt közhelynek hangzik, de ÍGY VAN! 
**Ha mindez sikerült, emeld fel a hátsód, és kezdj el valamit sportolni. Lehet ez kis mindennapos séta a parkban (én még sétálok:-DD) , de akár készülhetsz a maratonra is. Tornázz otthon Rubint Rékára, vagy menj el táncolni. Teljesen mindegy, csak csinálj valamit. 
És akkor berobbannak végre az első, szinte "indokolatlan" boldogsághormonok... 
Természetesen a tested is ráhangolódik erre az új, pozitív állapotra. Hirtelen Ő is szeret majd élni, veled együtt. Sőt, ha megtolod egy kis immunerősítéssel, egyenesen sziporkázni fog. 
Ennyi röviden.

Kevesen tudják azt, hogy a betegség nem más, mint egy jelzése annak, hogy megbomlott a szervezetünk egyensúlya. Hiányzik valami az EGÉSZ-ből… amit pótolnunk kellene!
A megoldás: az egyensúly helyreállítása. 
Ez persze a természetes gyógymódokkal, meg a mozgással több időbe telik, mint gyógyszert szedni és örülni, hogy azonnal jobban vagy. 
De a gyógyszerek csak tünetet kezelnek, ráadásul rengeteg mellékhatásuk van. Tudod-e, hogy sok esetben a gyógyszerek mellékhatásai idéznek elő valós betegségeket? Miközben lehet, hogy csak a hiányos táplálkozás volt a rossz közérzet/állapot oka...
Az immunerősítéssel el sem jutsz a betegségekig. Szóval nem lesznek tünetek, amiket kezelni kellene. Szerintem ez a legjobb benne.:-)

Az orvosi gyakorlat nem a betegség okait keresi, hanem a fizikailag megállapítható tüneteket kezeli. És ez nem feltétlen baj, hiszen van az az állapot, amikor életmentő lehet a megfelelő szintetikus gyógyszerek alkalmazása, hogy gyors, és eredményes javulást hozzon. De ezeknek mindig meg van a következménye... (a szimpla antibiotikumos kezelésnek is).


Az emberi szervezet csodákra képes, hihetetlen öngyógyító képességgel rendelkezik, ha ehhez megkapja a szükséges segítséget (tápanyag-dús élelmiszerek, sport, vitaminok, POZITÍV gondolkodás...stb). 
Szóval hajrá!
Sosem (SOSEM) késő változtatni! :-)

Utóirat:
Vallom a betegség-megelőzés centrikus szemléletmódot: 
"Jobb egészségesnek maradni, mint meggyógyulni."


És tudom, hogy ezt már sokszor leírtam, de nem tudom eleget hangsúlyozni!


üdv

DiabGirl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése