Translate

2016. február 27., szombat

BetaChek

Mégis összejött. Nincs elegendő tesztcsík a táskámban, pedig a pótfelszerelésemre mindig figyelek, ha utazom. De most váratlanul csúszok a hazautazással két hetet...
Persze a recept itt van nálam.
Csak tudnék vele mit kezdeni országhatáron kívül is... :-D

Az Accu Chek Performance készülék most nekem az aktuális egyébként, nem favorit, de éppen ez a hazai támogatott. Megvan még a régi Active is, amit imádtam, és egy D-cont. 
És ez nagyon cool, csak mind Budapesten rejtőzik egy fiókban. 

Sokat utazom, szóval igazán eszembejuthatott volna korábban kicsit okosabban manőverezni a vércukormérőimmel, de mindegy, most szereznem kell valamit, mert egyelőre kb. 20 db tesztcsík van nálam a következő két hétre.

A norvégok nem szolgáltak Performance csomaggal. Van nekik Accu Chek Aviva, ami hasonló az enyémhez, meg valami Mobile nevű cucc is. Megmondom őszintén más típust nem is néztem.
Egyik sem tetszett, és ott vásárolni új mérőt vagy tesztcsíkokat egyébként is szörnyen drága. (Egyáltalán, élni drága.:-D)) Példa gyanánt elmondom: Norvégiában egy doboz Aviva tesztcsík háromszor annyiba kerül, mint maga a készülék. (Mivaaan??)
Offoltam.
Megjegyzem, ha már Norvégia, majd inkább körbe szimatolok glükóz szenzor és egyéb inzulin-pen/pumpa ügyben. Eddig nem tettem, pedig ők nagyon is toppon vannak az egészségügyben. És anyagilag is támogatnak mindenben.

De a lényeg, hogy nem vásároltam se vércukormérőt, se tesztcsíkot északon.

Később Máltára érkeztem. Szétizgultam az agyam, vajon lesz –e Performance számomra e napsütéses helyen? És ha igen, vajon rá tudom –e venni a helyi orvost egy ártatlan recept felírására? Vagy tényleg be kell beszerezzek egy vadi új felszerelést...?

Utóbbi lett.
Itt is két Accu Check mérőt ajánlottak, Active és Go. Felcsillant a szemem, mert hát előbbi az én régóta imádott kütyüm, csak majdnem száz eurót kértek érte. Plusz tesztcsík. 
Mit mondjak? A másikat meg se néztem. Pedig én végtelenül rajongok a márkáért. De ennyiért hülye lennék megvenni, amikor otthon negyed annyiba kerül.

Aztán mutattak két további opciót, féláron. Egy One Touch készüléket és egy Beta Chek G5-ot. Egyiket sem próbáltam soha, szóval miután jól utánaolvastam az interneten,  végül is felkaptam a Beta Chek-et. Azt írják, extrém pontosan, 5 másodpercen belül mér, és szuper memória kártyával működik. 
Lássuk a medvét.
A tesztcsík problémát legalább megoldottam.


ui: A készülékhez tartozó ujjbegyszúró szörnyű. Még jó, hogy van nálam egy szelíd, kompakt Accu Chek változat. :-DDD

üdv,
DiabGirl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése