Translate

2016. március 17., csütörtök

HigH

Rosszmájú olvasóim könnyedén szót emelhetnek a rossz vércukorprofilom miatt. Tényleg rossz. Posztolom itt a sok 10 fölötti számot Facebookon... meg mosolygok a nehezen betartott diétámon... Úgy tűnhet, teszek az egészre. 
De hidd el, hogy nem.
Tudom, hogy 12,0 mmol/l-el ébredni és/vagy 19,0 mmol/l-el lefeküdni nem dícsérnivaló. Talán megbotránkoztató. Sőt. 
Talán sokan azt gondolják, szégyen megosztani ilyen rossz eredményeket, nehogy véletlenül arra buzdítsam pajtásaimat, hogy ezt a példást kövessék. Igen, ez egyébként néha veszélyes dolog. Főleg, ha olyan társaim követnek, akik labilisak és hozzám hasonlóan néha kibúvót keresnek a “tenniakarás” alól.
Én ezt tudom nagyon jól, és az aggodalmat meg is értem.
De az igazság az, hogy a rossz cukorprofil is hozzátartozik (-tartozhat) a diabéteszhez. Én sajnos másfél éve járom ezt az utat és mit mondjak, pokolian nehéz…
• küzdeni a félelmekkel, érzelmi blokkokkal,
• tagadni a megváltoztathatatlant, majd elfogadni azt,
• segítségért kiáltani, majd elszaladni,
gyógyulni akarni, majd beletörődni,
elbújni, majd előtűnni,
elhatározni, aztán letojni az egészet,
• sírni, majd mosolyogni.

Kb. így néz ki az elmúlt másfél-két évem, ha rövidre akarom fogni a szót. Már alig emlékszem a 6-os HbA1c időszakomra, amikor minden étkezés előtt és után 5 meg 7 mmol/l értékeim voltak... ha egy reggel véletlenül 13-mat mértem, loholtam  futni az edzőterembe. Tudod, ugye? Talán olvastál, az is én voltam.
Most meg ülök a 8-12-es reggeli számokon és tapsolok?
Na, de hát ilyen ez. Tapsolok is. :)
A 7,9 majdnem tűzijátékot kapott két hete. :DDD

Nem őrültem meg, csak értékelem, ha kis lépésekkel is, de jobban érzem magam. Hosszú ideig ültem burn-out-ban, azt mondtam, legyen bármi. Feltettem a kezeimet és vártam, ami jön. Jött is a huszas-huszonötös, de nem érdekelt. Az sem, ha reggel tizenkilenccel ki sem tudtam mászni az ágyból. Olyan ez, mint egy lelki terror. Hyperglicemiában bezombul az ember lánya, esküszöm.
De aztán a hangulatváltozásaim, a depresszióm, a kialvatlanságom, az indulataim, majd a fáradékonyság és a hátfájdalmak már mind vészharangként nyomasztottak már mire beadtam a derekam, és újra szembenéztem a tényekkel.


Cukorbeteg vagyok. És ezt vállalom most a nehezebb időszakokkal együtt is.

Nem azért kezdtem blogot írni, hogy jól megmutassam, mi a tuti. Nem azért írok, hogy tanítsalak. Én nem mindig vagyok jó a kontrollban, nem mindig tudok példát mutatni, talán nem is akarok. Nem vagyok mindig erős, és bátor, és érzelmileg sem vagyok a legstabilabb személyiség.

Viszont imádok élni.
         Akarok élni!
Szeretem legyőzni a korlátokat.
         Le akarom győzni a korlátaimat!
Igent mondok a nemre. És nemet az igenre. 

Szeretném megmutatni, hogyan is működik az ÉN DIABÉTESZEM.
Ha friss cukorbeteg vagy, azért. Ha veterán, akkor meg azért.

Szóval itt az életem. A véleményem. 
Meríts belőle erőt, energiát, formálj Te is véleményt. Állj mellém, vagy légy ellenem. 
A lényeg egy: TÖRŐDJ A DIABÉTESSZEL!
Tanulj róla.
Tanulj magadról. :)

!!! :) Felismerés, elfogadás, meggyőződés, elhatározás, tudatosság, erő és kitartás. Ez a fontos. És hogy tudd, mindig dönthetsz másképp.  :) !!! 

Ui: a legfrissebb HbA1c eredményem:  11%. Semmit sem változott november óta. Nem tudom, hogyan, de júliusig 8%-ot csinálok belőle! :D
Majd megosztom Veled.

Üdv,
DiabGirl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése